wine untuk run program windows di linux

6 08 2008

Salam sejahtera dan smg smua sihat blake…..

hari ni ambo nak tanya ko awok2 dan demo2 semua kenapa anda tidak boleh memilih ubuntu???
isu atau masalah yg sering dilontarkan oleh pengguna windows kenapa tidak terima ubuntu antaranya sy tdk blh guna program dalam windows seperti photoshop bg designer, flash bg buat animasi dan software lain2 lg…

Di sini sy nk tunjuk kpd awok2 dan demo2 semua bhw ubuntu mmbolehkan anda guna program windows seperti flash, photoshop, winamp dan lain2!!!!!!!!

anda tidak percaya??? anda inginkan bukti???
nah anda nilai dan lihatlah sendiri!!!!!!!!!!


Anda boleh menggunakan wine-door utk install program dlm windows ke ubuntu. anda juga boleh menggunakan wine.

so anda fikir-fikirlah!!!!!!!!!!!!
kita sama2 berusaha utk meningkatkan ilmu dan pengetahuan dalam penggunaan linux ubuntu!!!!!!!
anda boleh daptkan info yg menarik dan bayk dlm versi bahasa melayu lg di ubuntumelayu

nanti aku pos utk korang semua mcm mana nk install program windows dalam linux menggunakan wine. tunggu tau!!

Ni antara snap yg aku ambil ms install aplikasi yahoo mesengger, photoshop dan notepad++


..





t-shirt linux

21 07 2008

Anda berminat dan menyokong Linux???

jom beli t-shirt linux!!!!!!

original view :

Test dgn saiz XXL

Terhad kepada 20 helai  sahaja.

Saiz XL dan XXL .

Warna : Putih Sahaja

Jenis : Round Neck

Harga : RM24 ( tidak termasuk penghantaran )

Semasa : 8 helai masih avalaible .  / 12 helai sudah di tempah@di ambil.

Tempahan boleh dibuat dari sini , @ terus ke laman

my-localstore

Jika anda berminat dan ingin membeli baju ini. sila blh bank in

Bank CIMB

Tengku Roslan Tengku Othman
130-201-203-75528

Maybank2u

Tengku Roslan Tengku Othman

1130-420-10-649

email : owner_at_my-localstore.com  (gantikan _at_ dengan @ )

Sila SMS  kepada kami selepas pembayaran di buat ke  014 810 3351 atau no ini 0194540139.

Pastikan bg maklumat berikut dlm sms anda:

saiz baju:

nama anda :

no utk dihubungi:

alamat anda utk penghantaran baju:





urus akaun celcom secara online

17 07 2008

sudahkah anda mendaftar ahli di celcom???? rasanya rugi jika anda tidak mendaftar sebagai ahli di web tersebut. banyak kelebihan yang anda dapat antaranya anda boleh lihat reload history, online reload, reload guna maybank2u dan banyak lg…

jom daftar di sini.






apa ada pada nama????

14 07 2008

sekiranya anda ingin mengetahui ada apa dengan nama anda di sebalik nama anda sila ke web ini apa ada pada nama

Lihat hasilnya

NEORYZER
N Naif
E Emosional
O Oportunis
R Ramah
Y Yakin
Z Zingy
E Egoistik
R Realistik
Apa ada pada nama?

apa ada pada nama anda pula???





RK Launcher

10 07 2008

tidak rugi anda mencuba menggunakan rk launcher.

ni beberapa screenshot bila saya menggunakan RK launcher.

Keterangan lanjut anda bolehlah ke webnya di sini

Download klik di sini





transformasi winxp ke os lain

9 07 2008

transformasi ini bermaksud utk menukarkan interface sahaja bukannya sistem. Anda tidak perlu install OS atau buat beberapa partition utk install os yg lain.saya pun dah cuba buat transformasi ni ke vista. ni hasilnya

transformasi winxp ke vista kilk download

transformasi ke os lain sy  lum cuba lg…

tukar winxp ke mac os klik utk download

tukar winxp ke FlyakiteOSX klik utk download

winxp ke fedora klik utk download

winxp ke ubuntu klik utk download

Sumber : transformasi winxp





noooh

8 07 2008

Soalan :

apa tu Noooh??? selalu keluar bila sy open computer. Jika virus mcm mana cara nak buang selain dr format hard disc??

apa yang saya tau dan faham anda boleh buang virus tersebut dgn menggunakan perisian killbox dan anda blh rujuk sumber yg sy berikan di bawah…

Di sini ada beberapa rujukan yg anda boleh  rujuk utk buang virus tersebut… selamat mencuba 🙂

knizam.com

ghiath