Balik kampung!!!

19 06 2008

Alhamdulillah petang esok aku bertolak blk ke kampung… nampaknya dalam satu minggu lebh blog ni x dpt di update… Bila aku berada di kg memang xde kemudahan internet.. Aku kembali bekerja pada 2 julai.. Dgn itu sy memohon maaf dlm waktu sy bercuti sy tidak dpt update blog ini… Petang ini aku terpaksa bertolak ke bandar coz esok aku terlibat dgn program di bandar ada aktiviti yang di anjurkan olh PPDK. Aku terlibat bhagian teknikal sempena sambutan hari guru peringkat bahagian…

k jumpa lg 🙂





internet filter 3.1

18 06 2008

Dengan menggunakan perisian ini anda dpt menyekat unsur negetif dalam internet. Kepada Ibubapa dan guru2 dpt menyekat dan memantau penggunaan internet yg di capai oleh anak2 mereka.  Ibubapa juga boleh melihat dan memantau penggunaan email, ym, blog dan lain-lain. Ibubapa juga boleh menyaring perkataan yang tidak sesuai dan penggunaan internet dapat di hadkan mengikut masa dan trafik. Dengan perisian ini juga ia dapat merekod segala penggunaan internet.

Untuk mengetahui lebih lanjut anda bolehlah download di sini dan mencuba sendiri 🙂





ranking blog ini

18 06 2008

Alhamdulillah belum hampir 2 thn blog ini di lancarkan sudah mendapat page rank 4. Dalam minggu ni aku ada daftar di blogmalaysia utk letakkan blog ini. hari ni aku lihat ranking yg kedua dalam Computers & IT.

Alhamdulillah…. terima kasih kpd semua yg sudi melawat blog ini…

Sempena download day firefox 3 hari jom kita sama2 download..

memang laju firefox 3 ni.. puas hati aku heee…

Saya dah download, anda bila lagi ??





Guinness world record firefox 3

17 06 2008

jom serbu firefox 3… kepada sesiapa yang belum guna dan upgrade ke firefox 3 sila upgrade dan download

Jom kita sama2 pecahkan record dunia atau world record dengan menggunakan firefox 3…

maklumat lanjut





virus pet32

16 06 2008

Pagi semalam aku terima satu laptop oleh Cikgu. Masalah laptop tersebut bila kita double click dia akan ada kuar error/mesej (maaf xde gambar nk ditunjukkan) dan folder tersebut tidak boleh di buka. Sekiranya kita buka secara explore dapat buka.. aku dah dpt agak ini mesti virus. Aku check2 ada virus pet32.. aku pun scan la hd laptop tu… sampai la ke petang waktu nak blk.10 minit waktu bekerja nak habis.. so aku tgk antivirus karpersky x detect… last2 malas nk tunggu aku pun pergi

ke start->run->taip regedit

lepas tu bila registry editor dibuka aku pergi ke edit->find->taip pet32.

selepas itu bila dah jumpa aku terus delete file pet32 di registry editor. Kemudian aku repaire registry menggunakan GVR. Pastu aku pun test double click pada mana2 folder alhamdulillah semuanya dah ok.. So jgn buang masa je nk scan2 terus je buat langkah2 di atas utk buang virus pet32..





Remote Access and Desktop Control

16 06 2008

Dengan menggunakan software ini anda dapat control dan access pc anda secara jarak jauh… apa yang menarik perisian ini juga di sediakan dgn percuma.. so kepada sesiapa yang ingin control dan access pc secara online bolehlah menggunakan perisian ini. tetapi sebelum menggunakan perisian ini anda di kehendaki mendaftar dulu.

Anda hanya perlu mendaftar sahaja utk menggunakan perisian ini dan mendownload perisian ini. perisian ini khas digunakan utk online.. sekiranya anda ingin mencapai pc pejabat anda dari rumah so sesuailah dgn meggunakan perisian ini..

Dapatkan perisian ini di sini

Access Your Computer Remotely from Anywhere – Free.

Available for PCs and Macs
LogMeIn Free gives you fast, easy remote access to your PC
from any computer with an Internet connection
Access your home PC from the office
100% FREE to use!




Bubble tooltips

12 06 2008

AKhirnya menjadi gak aku paparkan data dari database menggunakan tooltips bubble. Mula2 tu aku ingatkan susah ttp bila dah faham senang je… tooltips ni dia menggunakan css dan dia panggil javascript. Bagi memaparkan data dr database kita hanya perlu hantar variable php yg kita umpukkan utk memaparkan data drpd database.

Rujukan lengkap anda boleh rujuk di sini

Download lengkap file ini.

sumber lain-lain :

willcode4beer
www.web-graphics