selamat hari gawai

31 05 2008

walaupun aku ni bkn org iban tetapi aku nak ucapkan selamat hari gawai kpd warga2 yg menyambut hari gawai di sabah dan sarawak. ini kerana aku tinggal kt serawak so x salahkan aku mengucapkan?…  cuti beberapa hari ni aku dok kat bandar rumah cikgu yg x blk semenanjung… boring dok rumah sewa aku coz xde org pun.. dok rumah kawn aku ni ada internet tu yg penting :)…. hari ni pergi kedai kek jap coz nk tempah kek lapis serawak untuk wat blk semenanjung bila aku blk bln 6 ni… x sabar2 nak blk ni heeee…

Sebelum ni aku gunakan blog ni utk posting ilmu2 teknikal tetapi oleh kerana aku dah buat blog baru khas utk ilmu2 teknikal so aku jadikan blog ni utk blog mengenai life aku dan tentang kehidupan aku. ni link blog baru aku neoryzer.

Ni beberapa perkataan dlm bhasa iban dan makna dlm bhs melayu.. so sesiapa nk belajar bhasa iban blh la🙂..

pulai = pulang

mudik = balik

ngirup = minum

makai = makan

lemai = petang

sik da = tidak ada

sitok = sini

sinung = sana

nak nemu utai = tidak tahu apa-apa


Actions

Information

2 responses

15 12 2008
Dixton28

Hai….Semua….saya harus bertanya bahawa anda semua boleh menolong saya memberikan nota-nota tentang hari gawai….kerana saya sedang membuat folio pendidkan moral…dan saya harus mendapat 5 perayaan yang penting bagi menyiapkan foilio ini….Terima kasih…kalau anda mendapat nota sila hantar ke e-mel di atas…Terima Kasih….:)

26 02 2010
nur

ada tak jurnal coz saye nak cari bhan jurnal laa untuk koje kusus sye…tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: