content advisor

21 02 2008

Macam-macam ragam masalah yang aku jumpa dan kena setle.. masalah ni berlaku apabila kita buka browser IE(internet explore) dan membuka sesuatu laman web akan kuar pop up
content_advisor1.jpg

sekiranya kita x ada password atau klik cancel maka kita tidak boleh membuka sesuatu laman web tersebut…

So aku tanya la si punya notebook tu mcm mana leh berlaku cam ni.. sebelum ni ok je.. dia kata x tau huuu…. jenuh aku dok pk2 dan mencari jalan nk setle masalah ni… Lama jugak la dok mencari dan try and error.. akhirnya aku dpt gak selesaikan masalah ni..

check it out🙂

Langkah-langkahnya :

1. Buka IE dan klik pada tools->internet options pada toolbar atas sekali.

2. Pastu klik pada content->klik disable.
3. Kemudian masukkan password dan klik ok. selepas itu anda akan dapat lihat pada tab content pada disable tadi telah bertukar kpd enable… (sekiranya tidak tahu password gunakan ilmu teka-teki dan naluri heee… nasib baik aku guna ilmu ni dan tekaan aku betul so dapatlah)
4. Kemudian buka ie dan buka apa-apa laman web. sudah pasti advisor content x kuar lagi. selamat mencuba.

Sekiranya anda tidak tahu password anda boleh reset dan delete password tersebut dengan cara tgk article ni :

delete password

reset password

remove password



Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: