Drupal

19 02 2008

Drupal merupakan salah satu CMS… versi terbaru ialah 6.0… Manakala joomla pula versi terbaru ialah 1.5… Misi seterusnya aku kena study pasal drupal plak heeeee….. setakat ni best gak drupal coz dia laju ckit berbanding dgn joomla…. dari segi interface dan management senang joomla nak menage… apapun aku try gak… nampak best je… nyum2.. nyum33…

ni ada beberapa screenshot yg aku ambil semasa install kt pc aku utk test dan belajar… Senang je nak install drupal ni dan tidak sampai 3 minit masa yg diperlukan utk install…

1.jpg

2.jpg

Ada error disebabkan kat pc aku ni xde library utk mail…

3.jpg

Berjaya :)…

tutorial drupal anda boleh klik di sini

Seterusnya explorace drupal!!!!!!!!!!!!!!!


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: