software autorun

16 01 2008

Setelah sekian lama aku berkecimpung dlm dunia It heee baru hari ni aku tau ada software untuk memaparkan program-program yang ada dalam pc kita secara auto… Dengan software ini kita boleh tahu kalau ada virus-virus atau spam2 dan yang sewaktunya sedang run di dalam pc kita…

Kalau korang nak tahu benda2 nilah yang membuatkan pc kita menjadi lembab dan selembabnye…. heeee.. Dengan software ni kita leh delete dan hapuskan benda2 yang sedang run seperti virus2…. selain itu juga untuk mempercepatkan proses semasa start up… Untuk mengenalpasti adakah program tersebut virus atau bukan virus senang je antaranya…

  • nama program tu pelik2
  • program 2 nampak cam folder yg pelik2 je
  • icon program tu nampak cam pelik je

Boleh dikatakan cam pelik2 je maknanya program tu bkn program window…

ni screenshot program tersebut…

untuk downloadnya cari kat pak cik google heeee…

untuk mengetahui lebih detail sila ke http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx


Actions

Information

3 responses

17 01 2008
azli

tolong-tolong promotekan webCube kat sekolah kau tu. in case kalu nak buat website gunalah webCube. RM580 je.

17 01 2008
g

ok….. insyaAllah…. tp kot masalah budget skolah je… biasanya budget utk it ni kurang… aku try cam mana dulu…

30 01 2008
pengguno

ganah mung le ni pengguno..braboooo..syabas!!
teruskan la..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: