alat pengesan laptop

14 01 2008

Tahukah anda ada alat detector laptop, handphone dan sewaktu dengannya…?.. sebelum ni aku pun ada terpikir cam mana pencuri bleh detect laptop sekiranya kita dah sorok dalam kereta atau tmpt2 lain yang kita rasa selamat… tetapi hilang jugak……

jadi dengan alat detector ini pencuri boleh mengesan apa2 signal cam notebook dan hp…

jadi kepada pemilik laptop dan hp yang mahal2 berhati-hatilah…. jagalah barang2 anda sebelum ia hilang…


Actions

Information

3 responses

16 01 2008
umi

detector ni lama jgk dah berleluasa. “bijak” sungguh kecanggihan zaman teknologi skrg ye? kwn sy pun dah hilang laptop dlm kereta, padahal dia letak kat bwh seat. dr sumber yg bleh dipercayai (dlm forum Tanya@Putera), detector ni ada range tertentu (cth: 1km). Pastu dia ni ada bg tips nak elakkan laptop drpd dikesan. cabut bateri laptop, pastu simpan dlm periuk bertutup. hehe… dgr mcm lawak tp dia ni mcm serius je. try tgk la… tp kalau dlm kereta, camne lak? nk angkut periuk gak ke…?

16 01 2008
bersama0805

haaaaa….. tul tu… saya baca2 pun mcm tu la lebih kurang…. thanks tolong tambah info2 yang bagus….

1 02 2010
LAILA

hehe…bateri jam kan still bfungsi g walo bateri laptop tu kne cabot..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: