flash.10.exe

25 11 2007

Pernahkan anda terkena virus ini flash.10.exe?… jangan bimbang di bawah ini ada tip utk clean virus tersebut dan juga ada removalnya..

Tanda komputer anda kena virus flash.10.exe bila adanya file ini Flash.10.exe, Trojan.VB.ayo.
File-file yang berkaitan:

%My Documents%\MY PICTURES\AWEKS.PIKZ
%My Documents%\MY PICTURES\SERAM.PIKZ
%My Documents%\MY SECRET.FOLD
%Program Files%\COMMON FILES\MICROSOFT SHARED\DAO\MSN.msn
%Program Files%\COMMON FILES\MICROSOFT SHARED\MACROMEDIA.10.EXE
%System%\cmd.com
%System%\dxdiag.com
%System%\FLASH.10.EXE
%System%\JambanMu.com
%System%\msconfig.com
%System%\ping.com
%System%\regedit.com
C:\DOCUME~1\ALL USERS\START MENU\Programs\Startup\(EMPTY).EMPTY

Langkah-langkahnya

  • Kill the process flash.10.exe and remove flash.10.exe from Windows startup.
  • Gunakan Removal: flash.10.exe dengan RegRun.(download regrun di sini)
  • Unzip file yang di download dalam komputer anda.
  • Buka executable file untuk start program installation.
  • ikut arahan installer instructions.
  • At the end of installing software on your computer you will be prompted to run “Scan for Viruses“.
  • Wait for a couple seconds to finish scanning.
  • Click on the “Fix Problems” button.

Actions

Information

34 responses

11 12 2007
fareez

Tanya sikit. Camne nak kill Flash.10.exe sebab bila kita cuba end the program, komputer akan shut down dengan sendiri.

16 12 2007
bullz

guna cmd

7 02 2008
fahmie

a’kum wrt! semoga dirahmati Allah. alhamdulilah semua muskilah yg saya hadapi telah dapat di atasi. dengan adanya bantuan dan pertolongan dr pihak anda.teruskan usaha baik anda. moga2 dirahmati Allah

10 02 2008
g

waalaikumussalam… terima ksih.. semoga datang lg… dan ketemu lg..

11 06 2008
shai

bila saya start up windows, ada box appear psl flash.10.exe.. dia kata “windows cannot find ‘flash.10.exe’. make sure you typed the name correctly, and then try again. to search for a file, click the Start button, and then click Search.” bila dah klik ok, muncul pulak box psl desktop. dia kata “could not load or run ‘flash.10.exe’ specified in the registery. make sure the file exists in your computer or remove the reference to it in registry.” bila klik ok, ada plak box psl C:\WINDOWS\system32\6666.com. kandungannya sama dgn dgn box yg pertama yg psl flash.10.exe tu. apa yg patut saya buat?

11 06 2008
neoryzer

Cuba anda buang file berikut dlm pc anda :

* %Windir%\system\Flash Player.exe
* %System%\6666.com
* %System%\Flash_8_Player.exe
* %System%\w32sys.exe
* Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup\(Empty).empty
* Documents and Settings\All Users\Start Menu\Flash Games.exe
* Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Dao\Avrsys.exe
* Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Msn.msn

Lepas tu download perisian GVR di http://www.savefile.com/files/1277236

Pastikan anda update dulu GVR setelah install.. kmudian scan pc anda guna GVR itu… kalu ada masalah lg bgtau ye… selamat mencuba.

15 06 2008
shai

saya xde smua file tu kcuali Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup\(Empty).empty. bila saya klik start up, dlm folder tu xde pape. adakah mksdnya itu file yg saudara mksdkan tu? adakah saya patut buang file ni?

15 06 2008
neoryzer

Kl start up empty saudara cuba software GVR utk scan.. dgn GVR juga saudara blh kemaskini registry yg hilang… salah satu punca jd cam tu adlh file registry hilang.. so saudara leh cuba dgn perisian GVR.. pastikan update dahulu sblm menggunakannya.. selepas itu repaire registry.. utk repaire registry pergi ke tool->repaire registry… tp biasanya lepas saudara install dan scan dia auto repair… harap membantu🙂

16 06 2008
shai

terima kasih byk2 saudara.. saudara benar2 dah membantu saya.. mslh tu dh dpt dselesaikan.. tq so much! =)

16 06 2008
bersama0805

alhamdulillah… sama2… smg selalu melawat blog ini🙂

2 07 2008
gendut

terima kasih aku akan cuba esok.

2 07 2008
bersama0805

sama2….🙂. terima kasih melawat web ini…

3 07 2008
slow

saya tak pakai GVR ada cara lain tak nak buang flash.10.exe?? Boleh tak buang guna regedit? Kalau boleh mcm mana cara nyer??

3 07 2008
slow

sebelom ini saya guna avg tapi bila saya scan dia tak detect flash.10.exe tu??

4 07 2008
bersama0805

salah satu cara awk leh gak guna regedit.. guna function search pd regedit dan taip nama file flash.10 atau guna *.exe. sekiranya dah jumpa file tersebut ada blh delte file tersebut. tp sy suka guna GVR coz sekiranya kita tdelete file window regsitry GVR akan restore smula file tersebut. skiranya anda buat manual anda perlu restore file registry jika terdelete file registry windows… anda leh cuba GVR utk cara terbaik rasanya.. pastikan update dl slpas install GVR…

8 07 2008
slow

tq so much sy da guna GVR tp bila sy right klik pada my komputer register name JambanMu V……. mcm mana nak tukar register name tu ke asal???

8 07 2008
slow

apa tu Noooh??? selalu keluar bila sy open computer. Jika virus mcm mana cara nak buang selain dr format hard disc??

8 07 2008
bersama0805

psl noooh rujuk di sini https://bersama0805.wordpress.com/2008/07/08/noooh/

utk rename register nama tu sy x faham lg kat mana.. blh bg screenshot x? atau saudara leh cuba software ni http://www.ziddu.com/download.php?uid=aa2elZquaLCcluKnYqqhkZSsX6qimJqu2

14 07 2008
bersama0805

mcm mana nak tukar register name tu ke asal???

cuba ini :

klik start>run>taip regedit
pergi ke

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

tgk string bawah nih and tukar lah nama pc anda
RegisteredOrganization
RegisteredOwner

slmt mencuba…

17 07 2008
matt

hello
saya ada bt cd interactive mengunakan flash CS3,mcm mana nk link go to pdf file.apa command yg musti guna unttuk panggil pdf file dlm cd interactive
tq

18 07 2008
bersama0805

hello…
sebenarnya sy lum guna flash cs3 lg.. tp awk leh cuba guna command getURL();

Code itu sebenarnya utk ke url web. tp Maybe cara itu blh digunakan utk buka file pdf seperti web itu pd pandangan sy. kl silap harap maaf krana sy tdk dpt test. anda leh cuba kaedah itu kerana konsepnya sama bg sy… harap membantu… sekali lg sy mhon maaf krana ini skadar pandangan…

18 07 2008
bersama0805

kalau awk nk buka file pdf itu dalam frame dlm cd interaktif sy tidak pernah buat lg…. smg bjaya… nant bila sy dpt sy bgtau k…

5 09 2008
slow

mcm mana nak run MAC OS X on PC??

7 09 2008
neoryzer

maaflah saya x biasa guna MAC OS X. terima kasih sudi bertanya di sini….

10 12 2008
slow

mcm mana nak buang virus shellsrv.exe

10 12 2008
slow

mcm mana nk buang virus shellsrv.exe

17 12 2008
slow

saya br install windows xp 64bit masalah byk driver tak blh nak install cth celcom broadband, vga driver mcm mana nak selesaikan masalah ini?? adakah saya perlu menggunakan kembali xp32 bit?? Adakah benar apabila saya menggunakan xp64 bit ram computer saya blh mencapai sehingga 4gb??

18 12 2008
neoryzer

saya br install windows xp 64bit masalah byk driver tak blh nak install cth celcom broadband, vga driver mcm mana nak selesaikan masalah ini?? adakah saya perlu menggunakan kembali xp32 bit??

jawapan: Boleh saudara bgtau jenis pc?? saudara perlu cari driver mengikut jenis laptop dan driver utk 64bit…. sekiranya saudara bgtau spec laptop blh sy cuba tlg carikan driver tersebut.

Adakah benar apabila saya menggunakan xp64 bit ram computer saya blh mencapai sehingga 4gb??
Jawapan: Memang benar menggunakan xp64bit meningkatkan ram tp sy tidak pasti blh mencapai berapa.

tetapi saudara kena ingat tidak semua driver yg anda guna sblm ni menyokong di xp64bit… jadi anda perlu mencari driver celcom broadband, vga driver dan yg lain skiranya ada untuk xp64 bit…

22 12 2008
slow

terima kasih kerana menjwp soalan sy pasal xp64 bit sy sudah pun kembali ke xp32bit kerana celcom broadband tidak menyediakan driver untuk xp64 bit.

soalan sy seterusnya bagaimanakah untuk meningkat kanRAM Laptop saya (ASUS) kepada 4Gb. Untuk pengetahun pihak tuan sy suda pun install 2gb setiap satu slot tetapi laptop saya hanya dpt mengesan 2.25gb

26 12 2008
admin

cuba kene ceck kat lmn web asus http://my.asus.com/ Dan pegi pada bahagian product. Check dia punye model.
dia boleh support sampai berapa gb die punye RAM.dia akan bgtau semua spcsifikasinya.
selepas itu, kita akan tambah RAM mengikut capacity yang mampu dicapai.

harap maaf kerana lambat reply…

25 03 2009
webring

ada pula macromedia.10.exe, sama seperti flash.10.exe. bil akita end task PC akan shut down.

perghh!!! tolong la woii.

23 02 2010
slow

cane nak bg pc blh connect wifi. kalu laptop dia da ada wifi built in kalo pc mcm mana??

4 10 2010
izzan

terima kasih utk segala panduan berguna ni. . .regrun berkesan 🙂

29 12 2013
Nasrulsyah Syah

penyakit lama akhirnya sembuh juga……terima kasih….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: